SAUEN VÅR ER NÅ PÅ FJELLBEITE

Mange setter stor pris på sauen. Etter en fin periode med lemming i april og første del av mai, slapp vi 19. mai sauen på vårbeite på selve Fekjær.
Alle voksne fikk klaver med bjeller og alle lam hadde blå merker med nummer i begge ørene. Du verden hvor glade små og store var for å komme ut i det fri, springe og ikke minst spise grønt næringsrikt gress!

Det tar noe tid før gresset kommer i fjellet. 9. juni 2022 var dagen kommet da det var grønt og frodig fjellbeite på Kroksetrene – fjellsetrene til Fekjær. Traktor- og bilhengere ble fylt opp med små og store sauer for kjøring til fjells.

Men først fikk alle de voksne søyene montert GPS på sine klaver. Det er tredje året vi kan daglig følge med på hvor søye med lam oppholder seg. De voksne kjente seg tydelig igjen fra sist sommer. Du verden hvor glade de var for å komme til seters og få friheten igjen!

Sauen vår er av rasen gammel norsk pels sau. De er mørke og har oftest sorte ansikter. Denne sauen liker seg aller best i høyfjellet og gjerne blant snøflekker. Setrene ligger på 900 m.o.h. Fjellviddene ovenfor setrene ligger på mellom 1000 – ca 1300 m.o.h.

I dette høyfjellsterrenget stortrives de! Under fjøsa på setrene ligger saltsteiner og jevnlig er vi til fjells for å gi litt ekstra sauemjøl. Alle dyr trenger ettersyn.

Når den blå bytta med mjøl kommer fram, blir sauen ekstra glad.

Sauen vår blir stelt og koset mye med gjennom hele vinteren. De er derfor tamme og glad i mennesker.

Lam og voksne sauer har nå en fantastisk tid i fjellet fram til ca 1. september. Da skal sauen hjem fra fjellbeite.

Aktuelt fra Fekjær

Forsiden til ny Fekjærbok

HØYTIDELIG OG FIN BOKLANSERING AV BOKA HÅP OG DELTAGELSE. FEKJÆRS VERDIER STÅR STØTT ETTER 50 ÅR

Fredag 18.11.22 ble en stor dag i Fekjær sin historie. Statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet Ellen Rønning-Arnesen (AP) kom til Fekjær for å foreta den offisielle avduking av ny Fekjærbok. Stortingsrepresentant Marit K Strand (SP) kom i tillegg for å få mest mulig informasjon og bli kjent med Fekjær.

Fredag 18.11.22 ble en stor dag i Fekjær sin historie. Statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet Ellen Rønning-Arnesen (AP) [...]

Published 29 nov 2022 by Gunnar Fossholt
F.v: Institusjonssjef Elling Fekjær, klinikksjef Tor Anders Perlestenbakken, fylkessekretær Innlandet Ap Synnøve Brenden, Leder i Sør-Aurdal Ap Cathrine Hagen, Stortingsrepresentant Lise Selnes, Inger Lise Damslora og Magne Damslora fra lokallaget og enhetsleder Vibeke Finnøen

NYTT BESØK PÅ FEKJÆR FRA STORTINGET

I dag har Stiftelsen Fekjær hatt besøk fra Innlandet Arbeiderparti med stortingsrepresentant, partisekretær og representanter fra det lokale Sør-Aurdal Arbeiderparti.

I dag har Stiftelsen Fekjær hatt besøk fra Innlandet Arbeiderparti med stortingsrepresentant, partisekretær og representanter fra [...]

Published 25 nov 2022 by Gunnar Fossholt
Forsiden til ny Fekjærbok

NY BOK OM FEKJÆR : HÅP OG DELTAGELSE - Fekjærs verdier står støtt etter 50 år.

Styret ved Stiftelsen Fekjær besluttet å skrive ny bok om Fekjær. Nå er boka ferdig. Boka er på 175 sider. Forfatter av boka er tidligere redaktør i avisa Valdres Ivar Brynhildsen. Fotograf Tom Stenersen har tatt de fleste bildene.

Styret ved Stiftelsen Fekjær besluttet å skrive ny bok om Fekjær. Nå er boka ferdig. Boka er på 175 sider. Forfatter av boka er [...]

Published 17 nov 2022 by Gunnar Fossholt