NY BOK OM FEKJÆR

I 2011 ble boka Fekjær – i psykiatriens tjeneste av Eldor Bråthen gitt ut.
Psykiatrien i Norge er stadig i utvikling og ikke minst er Fekjær i utvikling. Styret ved Stiftelsen Fekjær besluttet av den grunn i 2020 å utgi en ny bok om Fekjær.

Planen var å utgi ny bok i forbindelse med Fekjær sitt 50-årsjubileum i 20221. Pandemien la en brems også på bokprosjektet. Den nye boka vil ha utgivelse i november 2022.

Tidligere redaktør gjennom mange år i avisa Valdres og nå journalist i Fredrikstad blad, Ivar Brynhildsen, er forfatter.

Han har hatt noen måneder permisjon fra avisa for å skrive boka. Mangeårig fotograf i Aftenposten Tor Stenersen har tatt de fleste av bildene i boka.

Forrige bok inneholdt vesentlig historien og utviklingen av Fekjær fram til 2011. Den nye boka har selvsagt en kortfattet historie om Fekjærs utvikling de siste 10 årene. Imidlertid er brukerens stemme sentral i den nye boka. I tillegg vil boka inneholde føringer for Fekjær som spesialistinstitusjon inn i framtida.

Målgruppen til den nye Fekjærboka er alle som er interessert i norsk psykiatri – om det er folk som sliter tungt psykisk, pårørende, fagfolk og politikere.

Boka vil være til salgs. Nærmere kunngjøring vil komme.

Aktuelt fra Fekjær

Forsiden til ny Fekjærbok

HØYTIDELIG OG FIN BOKLANSERING AV BOKA HÅP OG DELTAGELSE. FEKJÆRS VERDIER STÅR STØTT ETTER 50 ÅR

Fredag 18.11.22 ble en stor dag i Fekjær sin historie. Statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet Ellen Rønning-Arnesen (AP) kom til Fekjær for å foreta den offisielle avduking av ny Fekjærbok. Stortingsrepresentant Marit K Strand (SP) kom i tillegg for å få mest mulig informasjon og bli kjent med Fekjær.

Fredag 18.11.22 ble en stor dag i Fekjær sin historie. Statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet Ellen Rønning-Arnesen (AP) [...]

Published 29 nov 2022 by Gunnar Fossholt
F.v: Institusjonssjef Elling Fekjær, klinikksjef Tor Anders Perlestenbakken, fylkessekretær Innlandet Ap Synnøve Brenden, Leder i Sør-Aurdal Ap Cathrine Hagen, Stortingsrepresentant Lise Selnes, Inger Lise Damslora og Magne Damslora fra lokallaget og enhetsleder Vibeke Finnøen

NYTT BESØK PÅ FEKJÆR FRA STORTINGET

I dag har Stiftelsen Fekjær hatt besøk fra Innlandet Arbeiderparti med stortingsrepresentant, partisekretær og representanter fra det lokale Sør-Aurdal Arbeiderparti.

I dag har Stiftelsen Fekjær hatt besøk fra Innlandet Arbeiderparti med stortingsrepresentant, partisekretær og representanter fra [...]

Published 25 nov 2022 by Gunnar Fossholt
Forsiden til ny Fekjærbok

NY BOK OM FEKJÆR : HÅP OG DELTAGELSE - Fekjærs verdier står støtt etter 50 år.

Styret ved Stiftelsen Fekjær besluttet å skrive ny bok om Fekjær. Nå er boka ferdig. Boka er på 175 sider. Forfatter av boka er tidligere redaktør i avisa Valdres Ivar Brynhildsen. Fotograf Tom Stenersen har tatt de fleste bildene.

Styret ved Stiftelsen Fekjær besluttet å skrive ny bok om Fekjær. Nå er boka ferdig. Boka er på 175 sider. Forfatter av boka er [...]

Published 17 nov 2022 by Gunnar Fossholt