KORONAVIRUS – TILTAK VED FEKJÆR

De siste dagene har vært svært krevende for samfunnet. Fekjær følger fortløpende med på tiltak og endringer fra Regjeringen, Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet, Fylkesmannen, kommunelege og våre oppdragsgivere. Vi tilpasser kontinuerlig Fekjærs drift i henhold til disse bestemmelsene.

I tidlig fase av koronautbruddet ble tiltak ved Fekjær tema i kvalitetsråd (fagledelse ved Fekjær), ledermøte og møte med tillitsvalgte og AMU (arbeidsmiljøutvalg). Pasienter, ansatte og styret ved Stiftelsen Fekjær har blitt holdt orientert.

 

Iverksatte tiltak uke 10:

  • Alle ansatte pliktet å gi institusjonssjef informasjon i forkant av eventuell utenlandsreise.
  • Personale informerte pasienter om god håndhygiene, gode hostevaner, og smittefare ved permisjoner. Gode vaner for god håndhygiene er oppfrisket og innarbeidet hos alle.
  • Alle pasienter og ansatte som har vært i utlandet og som kom fra områder som til enhver tid var definert i FHI nettsider som smittebærende områder, eller personale/pasienter som har vært i kontakt med kjente Corona smitte – skulle i karantene.
  • Alle permisjoner for pasienter skulle kartlegges før tilbakekomst til Fekjær, for å sikre at pasienter ikke hadde hatt kontakt med kjente smittede før tilbakekomst til Fekjær.
  • Ved mistanke om smitte, har vi satt oss inn i gjeldene rutiner fra Folkehelseinstituttet og lokale rutiner i Valdres.
  • Fekjær ønsket i tidlig fase å følge med på utviklingen da det skjedde mye hver dag. Vi ønsket å forholde oss nøkternt til den informasjon/anbefalinger og pålegg sentrale helsemyndigheter i Norge til enhver tid gav, men samtidig ikke skape unødig uro blant pasienter og personale.

 

Iverksatte tiltak uke 11:

  • Kartlegge alle pasienter og personale ift gjeldene karantene regler. De har endret seg flere ganger. Pr i dag er ansatte i karantene som har kommer hjem fra utlandet etter 27.02.
  • Ansatte som har influensa symptomer, møter ikke på jobb. De enkelte tilfellene drøftes med medisinsk faglig ansvarlig ved Fekjær, kommunelege og eventuelt fastlege til den enkelte.
  • Alle besøk, varelevering og lignende til Fekjær, skal avklares på forhånd med ledelsen. De som kommer til institusjonen kartlegges i forhold til de til enhver tid gjeldene regler. Pr i dag er det begrensninger på besøk, og adkomst til institusjonen slik som anbefalt til helseinstitusjoner etter føringer gitt av Folkehelseinstituttet.
  • Permisjoner for pasienter eller besøk til pasienter utenfra begrenses. Dette etter angitte regler gitt for spesialisthelsetjenesten fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.
  • Daglig ekstra rengjøring av alle kontaktpunkter i alle bygg.
  • Alle forvern, polikliniske samtaler forsøkes gjennomføres pr videokonferanse/telefon.
  • Vi legger til rette for gode daglige miljøterapeutiske aktiviteter med tilstrekkelig rom og plass rundt og mellom alle.
  • Trimaktiviteter og møter gjennomføres med tilstrekkelig avstand mellom den enkelte -treningsrommene er stengt.
  • Vareleveranser gjennomføres uten kontakt med sjåfører. Signering for mottak av varer skal ikke gjennomføres inntil videre.
  • Fekjær oppfordrer personale til å begrense sin sosiale kontakt på fritiden.
  • Alle konsultasjoner i poliklinikk og vurderingssamtaler ved døgnenheten gjennomføres via telefon/videokonferanse. Alle nye pasienter til døgn eller poliklinikk, kartlegges før oppmøte i henhold til anbefalinger for spesialisthelsetjenesten.
  • I alle situasjoner legger vi til rette for god avstand mellom alle personer. Ved måltider har vi god avstand, og vi har servering av mat ved måltider. Det er ikke lengre buffe, men direkte matservering.

 

Fekjær har ingen kjente eller mistenkte smittede og vi forholder oss strengt til de anbefalinger som er gitt for å forsøke og hindre smitte til Fekjær.

Fekjær har fortløpende fulgt med på anbefalingene deretter påleggene som er gitt fra Regjeringen og helsemyndighetene. Vi er også i dialog med våre oppdragsgivere og sørger for til enhver tid å yte forsvarlig gode spesialisthelsetjenester innen vår målgruppe.

Aktuelt fra Fekjær

Forsiden av informasjonsbrosjyren til Landsforeningen for komplekse traume- og dissosiative lidelser

5. MARS ER DEN INTERNASJONALE DAGEN FOR DISSOSIATIVE LIDELSER

Mange unge sliter med store og alvorlige traumer. Dette kan føre til dissosiative lidelser. Lidelser som krever spesialisert psykiatrisk behandling. Lidelsene er innvalidiserende og det er krevende å fungere. Mange unge voksne som mottar psykiatrisk behandling ved Fekjær har dissosiative lidelser.

Mange unge sliter med store og alvorlige traumer. Dette kan føre til dissosiative lidelser. Lidelser som krever spesialisert [...]

Published 6 mar 2024 by Gunnar Fossholt
Fra venstre: Klinikksjef Tor Anders Perlestenbakken, overlege/psykiater Arne Raknerud, avdelingsoverlege/psykiater Elisabeth Høye Porthun, Avdelingssjef Berit Marie Bakkemo og institusjonssjef Elling Fekjær

FAGLEDELSEN VED SYKEHUSET INNLANDET HF AVDELING REINSVOLL BESØKTE FEKJÆR

Fekjær har helt fra 1971 hatt et konstruktivt godt samarbeid med Reinsvoll Sykehus ( tidligere Presteseter Sykehus). Fra 1972 til 1987 hadde Fekjær fast psykiatritjeneste fra daværende Presteseter sykehus.

Fekjær har helt fra 1971 hatt et konstruktivt godt samarbeid med Reinsvoll Sykehus ( tidligere Presteseter Sykehus). Fra 1972 til [...]

Published 5 mar 2024 by Gunnar Fossholt
Gjestene fra prosjektet Lys i Gamle Hus og deler av ledelsen foran hovedbygningen på Fekjær i Sveitserstil fra 1919

FEKJÆR FIKK BESØK I REGI AV FORTIDSMINNEFORENINGEN

23. februar fikk Fekjær besøk fra 5 kommuner i Sør-Norge i regi av Fortidsminneforeningen. Prosjektet Lys i gamle hus (LIGH) er en del av arbeidet i prosjektet Mitt Sør- Aurdal.

23. februar fikk Fekjær besøk fra 5 kommuner i Sør-Norge i regi av Fortidsminneforeningen. Prosjektet Lys i gamle hus (LIGH) er [...]

Published 29 feb 2024 by Gunnar Fossholt